Equilibrium

Het door Dumoulin geëxtrudeerde lijnzaad (Nutex) is niet alleen zoötechnisch van belang, maar dient bijvoorbeeld ook als natuurlijke verrijking met Omega 3 van zuivelproducten, vlees, eieren en pluimvee, met een Omega 6 / Omega 3-verhouding die lager ligt dan de door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen verhouding. (4). Het traditionele westerse voedingsdieet ligt over het algemeen tussen 15 en 20 en zelfs hoger.

Op initiatief van de economische belangengroepering Equilibrium, waarvan wij stichtend lid zijn, hebben 4 universitaire instellingen een verkennend onderzoek over de mens uitgevoerd. Het onderzoek had als doel de consumenten een “menu” met een ruim productengamma (brood, eieren, melk, rundvlees, varkensvlees, gevogelte en vis) aan te bieden, waarvan de samenstelling het tekort aan Omega 3 in ons gebruikelijk voedingsdieet kan compenseren.

De goede invloed van Omega 3-vetzuren op het gevaar voor hart‑ en vaatziekten werd bevestigd en de menu’s werden door de deelnemers en door andere Belgische en buitenlandse partners zo lekker gevonden, dat ze een goede promotie vormden voor het “Equilibrium”-menu en de aandacht van heel de wereld van de gezondheidszorg trokken.

De producten van dat menu zijn in de handel te vinden onder de naam « Menu Equilibrium ».

www.menuomega3.org

Terug

Marktprijzen

Varkens, graangewassen, pluimvee, melk, eieren, volg de noteringen

De noteringen bekijken

Een bestelling plaatsen?

Bestellen

Blijf op de hoogte!

Visual CAPTCHA