Hittestress bij melkvee

Beste klant, 

Tijdens de zomermaanden hebben koeien vaak te kampen met hittestress. In Vlaanderen is de luchtvochtigheid vaak hoog. Hierdoor hebben koeien al last vanaf 22°C. Als gevolg van de warmte gaan koeien meer drinken en te weinig voer opnemen. Dit heeft zo zijn negatieve gevolgen voor de penswerking. De zomerperiode vraagt een aangepast voerstrategie.
Met deze tips komen uw koeien vlot de zomer door!

 

Frisse lucht, goede hydratatie en verse voeding: 3 basisbehoeften!

 
1.  WIND |  Zorg voor voldoende verkoeling!

2.  WATER |  Ruim aanbod vers water --- Vlot bereikbaar

3.  VOER |   Krib schoonmaken --- Voldoende restvoer --- Vers voer --- Voer op koele momenten ---
                      Vermijd selectie 

Ook het Dumoulin- gamma ondersteunt de gezondheid én de productieresultaten bij uw koeien in de zomer ! 

Melkveevoeders, op maat van elk rantsoen!
Dumoulin heeft een uitgebreid gamma aan melkveevoeders. In de zomerperiode kan het aangewezen zijn om met een veiliger krachtvoer op basis van meer NDF, zoals Milkolac 18 Fiber en Promilk 19 Lipo Free. Anderzijds blijft het belangrijk om koeien van voldoende energie te blijven voorzien. Met Lipoplus, een kern op basis van pensbestendige vetten, krijgen koeien veel energie op een veilige manier. Bovendien heeft Lipoplus een positief effect op het vetgehalte in de melk ! 

 

Buffer, voor een goede penswerking!
Tijdens warmere periodes lopen koeien meer risico op pensverzuring. Daarom is het extra aangewezen om te bufferen, om problemen met de penswerking te voorkomen. Met Sublim Acid heeft Dumoulin een erg krachtige pensbuffer in het gamma. Sublim Acid is opgebouwd uit verschillende componenten: natriumcarbonaat,, gisten en een fysische buffer. Deze unieke combinatie zorgt voor een stabiele ph in de pens

Ondersteun de weerstand met OmniGen-AF!
Gezondheidsproblemen bij rundvee hebben vaak te maken met stress. Ook bij hittestress wordt de werking van witte bloedcellen sterk onderdrukt. OmniGen-AF ondersteunt het natuurlijk immuunsysteem bij stress en helpt de witte bloedcellen om ziektekiemen op te ruimen. Om de weerstand extra te ondersteunen is het belangrijk om OmniGen-AF te combineren met anti-oxidantia, zoals vitamine E, selenium, zink en mangaan. Deze mineraalkernen leggen de nadruk op de ondersteuning van de weerstand. 

  • Sublime Sani OG 
  • Sublime OG

Voor meer advies en maatregelen tegen hittestress op uw bedrijf, neem contact op met uw vertegenwoordiger van Dumoulin ! 

Terug

Marktprijzen

Varkens, graangewassen, pluimvee, melk, eieren, volg de noteringen

De noteringen bekijken

Een bestelling plaatsen?

Bestellen

Blijf op de hoogte!

Visual CAPTCHA